Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

Európska noc vedy

27 septembra

Zadarmo

Európska noc vedy je najväčším vedeckým festivalom na Slovensku, ktorý inšpiratívnym a jedinečným spôsobom prináša novinky a informácie zo sveta výskumu a inovácií. S novým názvom nadväzuje na úspešnú tradíciu podujatia Noci výskumníkov.

Myšlienka podujatia spočíva v prezentácii technologických výdobytkov a inovatívnych riešení, ktoré nám nielen uľahčujú a spríjemňujú život, ale predovšetkým pomáhajú zvrátiť nepriaznivé trendy globálneho vývoja.

Festival sa už tradične koná v posledný septembrový piatok 27. 9. 2024 v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Poprade a ďalších sprievodných lokalitách. Celodenný program ponúka sériu vedeckých prezentácií, diskusií, praktických experimentov, workshopov, technologických atrakcií či digitálnych aktivít.

Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV v spolupráci s Prírodovedeckou fakultou Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a Centrom voľného času v Košiciach si pre návštevníkov OC Optima v Košiciach v rámci Európskej noci vedy 2024 pripravila vedecký stánok S ďalekohľadom na cestáchHlavným cieľom prezentácie bude prebudiť záujem mladých ľudí o vedu a ponúknuť im možnosť zaujímavo stráviť svoj voľný čas prostredníctvom jednoduchého, a zároveň pôsobivého experimentu – pozorovania vesmírnych objektov pomocou astronomických ďalekohľadov. Pozorovať budeme objekty dennej a večernej oblohy pomocou astronomických ďalekohľadov, v prípade nepriaznivého počasia bude zabezpečené virtuálne pozorovanie. Ďalšími aktivitami budú krátke astronomické prednášky, premietanie astronomických filmov a prezentácií.

Podrobnosti

Dátum:
27 septembra
Cena:
Zadarmo
Webstránka:
https://www.nocvedy.sk/

Organizátor

Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity
Telefón:
0918 378 550
Email:
info@sovva.sk
View Organizátor Website

Miesto udalosti

Slovenská republika