Výsledky 1. kola AO 2020

Važení študenti,

veľmi ma teší, že vám môžem týmto oznámiť, že aj tohto roku ste sa zapojili do AO zo všetkých kútov Slovenska a 18 úspešným riešiteľom 1. kola gratulujem a želám úspech aj v ďalšom pokračovaní.

Maximálny počet bodov za všetky úlohy bol stanovený na 500 bodov. Maximálne 100 bodov sa dalo získať aj za praktickú úlohu. Všetci úspešní riešitelia sa môžu ďalej zúčastniť Celoslovenského finálového kola AO, ktoré sa bude konať 21. 4. 2020 o 14:00 hod. Žiaľ v dôsledku pandémie sa nemôžeme stretnúť, ako sme plánovali a finálové kolo musí prebehnúť elektronicky. Okrem tohto oznamu na stránkach SAS pri SAV bude každý študent informovaný aj adresne. Postup bude jednoduchý. Dňa 20. 4. 2020 o 14:00 hod prebehne skúška spojenia. Každý študent bude k dispozícii na svojej emailovej adrese, dostane skúšobný príklad, vyrieši ho ceruzkou na liste papiera a jasne napíše aj svoje meno. Tento list papiera oskenuje alebo odfotí a súbor JPG odošle na adresu ao@ta3.sk Celá táto činnosť by sa mala dať stihnúť za 15 – 20 minút. Do 2 hodín musí každý študent dostať odpoveď, že skúška prebehla úspešne. Ak ju nedostane, musí kontaktovať organizátorov na ao@ta3.sk, prípadne hric@ta3.sk.

Finále AO prebehne obdobným spôsobom 21. 4. 2020. Všetci zainteresovaní študenti dostanú príklady na svoje emailové adresy o 14:00 hod, riešiť ich budú do 19:00 a do 20:00 budú svoje riešenia posielať obdobne v elektronickej forme na ao@ta3.sk, pričom každý dostane odpoveď o úspešnom doručení riešení na hodnotiacu komisiu.

POZOR!

  1. Riešenia treba písať len guličkovým perom na listy papiera.
  2. Pri zaslaní riešení treba napísať počet zaslaných súborov.

Všetci študenti dostanú do 3 dní výsledkovú tabuľku. 5 najlepších riešiteľov sa môže zúčstniť medzinárodnej olympiády v Kolumbii. Jej organizátori ju zatiaľ pripravujú v plánovanom termíne, no je možné očakávať aj zmeny, ktoré budeme diskutovať už len so zainteresovanými študentami.

Ďakujem všetkým študentom, že sa aj v týchto CORONA časoch venujete AO a nebojíte sa sadnúť si k počítačom, že si ich zavírite a budú musieť ísť do karantény!